dilluns, 28 de maig del 2018

ANELLAMENT DE CIGONYES AL CASTELL DE PERALADA

El divendres 25 de maig, els alumnes de 3r. A i de 3r. B vam anar a la Jornada Escolar d´Anellament de pollets de cigonyes que es fa al Castell de Peralada. Aquesta és la VII edició.

La nostra escola és el quart any que hi participa.
Aquesta és una activitat de caràcter pedagògic i naturalista, en la qual, aquest any, hi vam participar més de 600 alumnes de primària de 15 escoles de la comarca.
Aquest any, la jornada s´ha integrat dins la Setmana de la Natura, organitzada pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (aquí representada per l´APNAE).
La reintroducció de la cigonya blanca (Ciconia ciconia) va néixer per la sensibilitat que els propietaris del recinte, la Família Suqué-Mateu, van mostrar per la presència  d´aquesta espècie a Peralada. 
L´any 1996, amb la col·laboració del llavors director del Parc dels Aiguamolls de l´Empordà, Jordi Sargatal, es van portar 30 exemplars de cigonya des de diferents pobles de la província de Caceres (Extremadura). Aquestes cries van passar dos anys en un gran aviari tancat amb l´objectiu de que perdessin el seu instint de migració. A la primavera del 1998 van néixer les primeres cries al parc. Des d'aleshores, la colònia de cigonyes ha anat creixent fins l´actualitat que comptem amb 35 parelles.
Més informació a:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LLIURAMENT DE DIPLOMES I PREMIS DE LA II SúperLliga dels Enigmes de Cicle Mitjà

  Avui hem lliurat els diplomes i els premis de la II SúperLliga dels Enigmes de Cicle Mitjà. Cada participant ha obtingut un Diploma acredi...